Blog

Welkom bij onze blogpagina, waar we nuttige tips en inzichten delen om je te helpen bij je zoektocht naar een baan in de vastgoedsector. Ontdek praktische adviezen en actuele trends om je sollicitaties te versterken.

03/06/2024

Kleding op de werkvloer in de zomer: Hoe je stijlvol en comfortabel blijft tijdens warme dagen

De zomermaanden kunnen een uitdaging zijn als het gaat om kledingkeuze voor op de werkvloer, vooral als de temperaturen stijgen. Het balanceren tussen professioneel en comfortabel kan lastig zijn, maar met de juiste strategie kun je er stijlvol uitzien en je toch prettig voelen in de hitte. Hier zijn enkele tips en suggesties voor zomerkleding op kantoor.

1. Kies voor Lichte Stoffen

Kies voor ademende en lichte stoffen zoals katoen, linnen, en ademende synthetische materialen. Deze stoffen helpen je koel te blijven en voorkomen overmatig zweten. Vermijd zware materialen zoals wol en polyester die de warmte vasthouden.

Voorbeelden:

  • Heren: Een katoenen overhemd of een linnen blazer kan een goede keuze zijn.
  • Dames: Een lichte zomerjurk van katoen of een linnen rok met een luchtige blouse is ideaal.

2. Kleuren en Patronen

Lichte kleuren weerkaatsen de zonnestralen en houden je koeler dan donkere kleuren. Kies voor lichte, neutrale tinten zoals wit, beige, lichtblauw, en pastelkleuren. Dit geeft je een frisse en professionele uitstraling.

Voorbeelden:

  • Heren: Lichtblauwe of witte overhemden gecombineerd met een beige of grijze broek.
  • Dames: Een witte blouse met een lichtgekleurde rok of broek.

3. Geschikte Kledingstukken

Zorg ervoor dat je kleding zowel comfortabel als gepast is voor de werkomgeving. Vermijd te korte broeken, rokken en diep uitgesneden tops. Je kunt je professioneel kleden en toch comfortabel blijven.

Voorbeelden:

  • Heren: Korte mouwen zijn acceptabel als ze deel uitmaken van een polo. Kies voor chino's of lichte broeken in plaats van jeans.
  • Dames: Kies voor jurken of rokken. Luchtige blouses met korte mouwen of zonder mouwen zijn perfect, mits ze niet te onthullend zijn.

4. Accessoires en Schoeisel

Je accessoires en schoenen moeten ook aangepast zijn aan het warme weer. Kies voor lichte en ademende schoenen en minimaliseer het aantal accessoires om oververhitting te voorkomen.

Voorbeelden:

  • Heren: Leren loafers zijn een goede optie. Vermijd zware leren schoenen.
  • Dames: Open schoenen zoals sandalen of luchtige loafers. Zorg ervoor dat je voeten verzorgd zijn, aangezien open schoenen meer van je voeten laten zien.

5. Laagjes en Jassen

Hoewel het buiten warm is, kan de airconditioning binnen voor een koele omgeving zorgen. Zorg ervoor dat je een lichte blazer of vest bij de hand hebt voor wanneer de temperatuur binnen te laag is.

Voorbeelden:

  • Heren: Een dunne, lichtgewicht blazer die je gemakkelijk kunt uittrekken.
  • Dames: Een licht vest of een dunne blazer die past bij je outfit.

6. Vermijd Overdreven Casual

Het is belangrijk om te onthouden dat, ondanks het warme weer, je kledingkeuze nog steeds professioneel moet blijven. Vermijd te casual kleding zoals korte broeken, tanktops of slippers. Blijf bij een zakelijke casual dresscode die zowel professioneel als comfortabel is.

Met de juiste keuzes kun je stijlvol en professioneel blijven, zelfs tijdens de heetste zomermaanden. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen comfort en een professionele uitstraling. Door te kiezen voor lichte stoffen, luchtige kledingstukken en passende accessoires, kun je je goed voelen en er goed uitzien op de werkvloer. Zo ben je klaar om elke werkdag zelfverzekerd en comfortabel tegemoet te treden, ongeacht de temperatuur buiten.

 

© 2024 Solid Recruitment.